Gerbiami partneriai ir bičiuliai,

 

Džiaugiamės galėdami Jums pristatyti naują LJKKA komunikacijos priemonę – ketvirtinį naujienlaiškį, kuriame apžvelgsime svarbiausias asociacijos narių naujienas, aktualijas, pasiekimus, veiklos rezultatus bei pateiksime kitą Klaipėdos miesto ir uosto bendruomenei svarbią informaciją. Tokie elektroniniai naujienlaiškiai Jus pasieks kartą per ketvirtį.

 

Šiuo nelengvu metu, kai visi gyvename ir dirbame neįprastomis karantino sąlygomis, o situacija dėl COVID-19 viruso tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje kasdien aštrėja, džiaugiamės visų LJKKA narių vienybe ir susitelkimu. Klaipėdos uosto krovos kompanijos šiuo sudėtingu metu organizuoja įvairią paramą medikams ir prisideda prie įvairių paramos iniciatyvų. Rūpestis medikų bendruomene ir pagalba jai šiuo metu yra tai, ką galime padaryti, kad bent kiek sumažintume šios pandemijos pasekmes.

 

Tai dar vienas įrodymas, kad Klaipėdos uosto krovos kompanijos jau daugelį metų

Klaipėdos miesto veidą kuria ne tik augančiais ekonominiais duomenimis, bet ir didžiuliu indėliu į miesto gerovę. Skaičiuojama, kad su uostu susijusiose įmonėse dirba beveik 60 tūkstančių darbuotojų, arba 4,5 proc. visų darbuotojų Lietuvoje.

 

Tarp jų yra itin daug unikalių profesijų, kurių nesutiksi niekur kitur Lietuvoje, tik uoste. Tai dokininkas, pylėjas, kranininkas, laivų švartuotojas, laivų korpusų surinkėjas ir daugybė kitų. Su jomis išsamiau susipažinti kviečia dienraštyje „Vakarų ekspresas“ startavęs naujas projektas „Uosto žmonės“ kuriame pristatomos unikalios uoste dirbančių klaipėdiečių istorijos.

 

Dalinamės ir kitomis geromis žiniomis iš mūsų verslo aplinkos. Malonaus skaitymo!

 

Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos (LJKKA) nariai

 

Sausio mėn. vyko išvažiuojamasis visuotinis LJKKA narių susirinkimas, kurio metu buvo apžvelgti praėjusių metų nuveikti darbai, pasidžiaugta pasiekimais bei aptarta šių metų Asociacijos veiklos vizija, nubrėžtos svarbiausios perspektyvinės veiklos kryptys. Susirinkime buvo balsuojama ir už naują asociacijos Tarybos narį. Juo tapo įmonių grupės UAB „Kamineros grupė“ valdybos pirmininkas Arūnas Tuma.

 

„Esu dėkingas už asociacijos narių man parodytą pasitikėjimą ir galimybę prisidėti prie aktyvesnės mūsų visų veiklos uoste bei Klaipėdos mieste. Juk atsakomybė prasideda nuo kiekvieno iš mūsų“, - sako naujasis LJKKA Tarybos narys Arūnas Tuma.

 

Atsinaujinusią LJKKA tarybą sudaro:

  • Vidmantas Dambrauskas, Prezidentas
  • Vaidotas Šileika, Viceprezidentas
  • Rimantas Juška, Viceprezidentas
  • Laimonas Rimkus, Tarybos narys
  • Karolis Grigalauskas, Tarybos narys
  • Arūnas Tuma, tarybos narys

 

Asociacijos narė – „Vakarų laivų gamyklos“ (VLG) grupės įmonė "Vakarų laivų remontas" - gavo užsakymą modernizuoti įspūdingo dydžio, HD klasei priskiriamą laivą "Happy Dragon". Laivas pastatytas 2011 metais ir skirtas stambiagabaritinių krovinių gabenimui – vienas jo kranas gali pakelti 400 tonų svorio krovinį. 157 m ilgio ir 25 m pločio laivas priklauso įmonei „BigLift“.

 

 

Vasarį 20-ąjį veiklos jubiliejų minėjo LJKKA narė – UAB „Malkų įlankos terminalas“. 2000 metais veiklą pradėjęs terminalas kasmet plėtėsi ir šiandien yra vienas didžiausių žemės ūkio produktus kraunančių terminalų Klaipėdoje.

 

 

Dokininkas, pylėjas, kranininkas, laivų švartuotojas, laivų korpusų surinkėjas – profesijos, kurių nesutiksi niekur kitur Lietuvoje, tik uoste. Įkvėpti jų pradedame naują projektą, kurio metu pristatysime unikalių profesijų uoste dirbančių klaipėdiečių istorijas.

VLG grupės įmonės „Vakarų Metalgama“ metalo pjaustymo mašinos operatorius Aleksandras Pajevas.

 

Tėvas ir sūnus - Vaclovas ir Juozas Dorčos - ilgamečiai Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ dokininkai.

 

 

 

Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacija

Nemuno 51, LT-91190 Klaipėda

 

Tel.: +370 46 250001

Faks.: +370 46 380010

El. Paštas: info@ljkka.lt